A Avea sau Nu un Confident


De cate ori v-ati lovit de nevoia de a impartasi unei alte persoane din jurul dumneavoastra o intamplare prin care ati trecut sau chiar un simplu gand sau idee? De foarte multe ori, sunt convinsa. Fiecare dintre noi, mai ales in cazul femeilor se intampla acest lucru, simte nevoia ca la un momentdat sa impartaseasca unei alte persoane apropiate evenimentele importante la care a luat parte, ideile si proiectele pe care le are sau diferite sentimente si trairi personale. A avea un confident, tradus astazi prin a avea un cel mai sau cea mai bun/a prieten/a, se dovedeste a fi un fenomen social masiv. Fie ca este vorba de o cunostinta apropiata, o ruda chiar, sau un prieten cu vechime, cel mai bun prieten trebuie sa indeplineasca intotdeauna cateva caracteristici esentiale: 

Sa fie o persoana pe care o cunosti de ceva timp, sa se potriveasca cu tine in materie de gusturi si preferinte, sa simti ca exista o legatura stransa intre voi bazata pe incredere si devotament si mai ales sa iti dovedeasca ca merita tot creditul si aprecierea ta. Deloc simplu deci sa iti alegi super-prietenul! De fapt, multe persoane sunt convinse ca acel cineva numit “cel mai bun prieten” nici nu ar exista pentru ca la un momentdat, intr-o situatie limita, isi va da “arama pe fata”, lasandu-se manat de instinctele sale... umane pana la uma. Cu toate acestea, intr-o zi ne luam inima-n dinti si ajungem fata-n fata cu o persoana careia ajungem sa ii povestim lucruri de care credeam ca am si uitat. Patrundem in cele mai mici detalii si amanunte si ii destainuim totul cu o usurinta pe care ne-am dori sa o avem si la spovedania din fata preotului. 

Nici nu apuci sa iti dai seama cand persoana aceea stranie de langa tine, ce te-a incurajat intr-o maniera aproape imperceptibila sa i te destainui, a ajuns sa iti cunoasca intreaga viata cu lux de amanunte. Din reactiile pe care le are ajungi totusi sa simti ca persoana respectiva rezoneaza cu tine si va potriviti in multe feluri. Deja stii ca e inceputul unei prietenii frumoase. Dar nu toate lucrurile dainuiesc o vesnicie, cum nici unele “prietenii” nu tin prea mult. Se dovedesc ca nu au fost alese cu grija si la un momentdat se vor rupe, urmarile nefiind tocmai placute. Totusi, acest lucru nu ar trebui sa ne determine a ne pierde increderea in ceea ce reprezinta prietenia cu adevarat. Nimic mai frumos decat fericirea pe care o vezi in ochii prietenului tau cel mai bun ca un raspuns la propria ta fericire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu